DEUTSCHE BANK: HOTANDE TRUMP-KONKURS OROADE BANKCHEFER - BN

STOCKHOLM (Direkt) Risken för att dåvarande presidentkandidaten Donald Trumps bolag skulle gå i konkurs var så överhängande att chefer i Deutsche Bank övervägde att förlänga återbetalningsperioden till 2025, efter en möjlig andra mandatperiod.

Det rapporterar Bloomberg med hänvisning till källor.

Totalt hade bolaget, Trump Organisation, lånat 340 miljoner dollar från banken, lån som löper ut 2023 och 2024.

Bankens vd 2016, John Cryan, var mycket oroad över att banken skulle ådra sig en PR-skandal vid försök att utmäta en sittande president.

Diskussionerna mellan bankcheferna ledde fram till att banken fattade beslut om att inte göra vidare affärer med Trump Organisation under hans presidentperiod, trots att nuvarande vd:n Christian Sewing initialt förordat att nya lån skulle delas ut.

"Den här nyhetsstoryn är fullkomlig nonsens", skriver Eric Trump, presidentens son och ordförande och vd för Trump Organisation, i ett mejl till nyhetsbyrån.

"Vi är en av de minst skuldsatta fastighetsbolagen i landet. I princip alla våra tillgångar ägs av bolaget, och de väldigt få som har lån utgör en bråkdel av värdet på fastigheten", fortsätter Eric Trump.

Deutsche Banks affärsrelationer med Donald Trump har pågått i decennier och nagelfarits mot bakgrund av att många andra banker avbrutit sina kopplingar efter ett flertal konkurser.

Granskningen väntas öka i intensitet sedan demokraterna tagit kontroll över USA:s representanthus vid mellanårsvalet i fjol, skriver nyhetsbyrån.