Bolagsfakta

Om Bolagsfakta

Företaget Bolagsfakta i Sverige AB ingår i Nodeus Group där även företag som Ratsit, Checkbiz, IDM adress och Svensk Faktakontroll ingår. Bolagsfakta vänder sig till dig som på ett enkelt och överskådligt sätt vill ta del av offentlig information om alla företag och dess ansvariga.

Så kom Bolagsfakta till

Ratsit som idag har över 1 miljon unika besökare per vecka startades av Anders Johansson 2006. Anders har under några år skissat på ett företagssök och resultatet blev ”Bolagsfakta – Sveriges nya företagssök” som nu är släppt. Siten Bolagsfakta har dock funnits sedan 1998 men har fram tills nu bara innehållit information om börsnoterade företag. Du kan läsa mer om tankarna med nya Bolagsfakta längre ner i så här tänkte jag.

Det mesta är kostnadsfritt

Det är gratis att både söka i Bolagsfaktas databas och att öppna konto. Med ett konto får du tillgång till utökad information om ansvariga samt alla Sveriges aktiebolags årsredovisningar.

Fördjupad information

Med Bolagsfakta Plus får du fria Lönevisningar och fria anmärkningskontroller på Aktiebolag. Även personnummer på ansvariga visas. Du betalar 89 kr/månad exklusive moms och det finns varken bindnings- eller uppsägningstid.

Företaget

Bolagsfakta

Ratsit.se och Bolagsfakta.se bygger på samma teknik när det gäller IT-utveckling, produkter och system. Bolagsfakta profilerar sig som ett företagssök och Ratsit som ett personsök.

Bolagsfakta i Sverige AB är ett systerföretag till Ratsit AB och båda ägs till 100% av Ratnode AB. Ratnode AB ägs till största delen av Nodeus Group AB och resterande del ägs av Anders Johansson.

Lagar och juridik

Bolagsfakta följer all gällande lagstiftning inom alla verksamhetsområden. För Bolagsfaktas ägare och grundare är det viktigt att en informationstjänst som Bolagsfakta noga följer de lagar och föreskrifter som finns för samtliga informationstjänster. Du kan läsa vidare om de lagar som är specifika för verksamheten, samt en enkel beskrivning av dem på sidan om Lagar och juridik.

Om datan

Bolagsfakta förmedlar en hel del data från privata aktörer, myndigheter och egna insamlingar och gör den tillgänglig för privatpersoner och företag. Här kan du läsa om var datan kommer ifrån: Om datan.