Bolagsfakta

FAQ

Produkter & Tjänster

  Hur beställer jag Bolagsfakta Plus?

  Svar:
  Klicka här för att bli Plus-kund.

  Bolagsfakta Plus innehåller:

  • Fria Lönevisningar - fritt antal Lönevisningar på alla ansvariga.
  • Kolla förekomsten av aktiebolags betalningsanmärkningar i vår anmärkningskontroll.
  • Specificerad information om aktiebolags betalningsanmärkningar och aktuellt skuldsaldo.
  • Utökad information om alla ansvariga i företagen.
  • Reklamfritt – sök företag utan att se reklaminslag.

  Skickas upplysningskopia ut när jag gör en Lönevisning?

  Nej det gör det inte. Ingen kan ta del av vilka Lönevisningar som du tar och dina Lönevisningar lagras heller inte under Mina sidor. Lönevisningen visar ett tryckoriginal från en sida ur Ratsitkatalogen vilket är en periodisk skrift (Taxeringskatalog). Den ges ut av Ratlibris AB och skriften lyder under Tryckfrihetsförordningen (TF). Ratsitkatalogen omfattas alltså inte av legitimt skäl och upplysningskopia (kopia till omfrågad).

  Ratsitkatalogen har funnits sedan 2009 och den kan man beställa som tryckt exemplar eller som PDF av tryckoriginal. Det innehåller senast godkända deklarationsuppgifter för alla folkbokförda personer. Sedan några år tillbaka kan man beställa Lönekollen på Ratsit vilket är en PDF sida ur Ratsitkatalogen.

  Lönevisningen på Bolagsfakta och Lönekollen på Ratsit är liknande produkter. På Bolagsfakta har man fritt antal Lönevisningar och där finns bara ansvariga i bolag med. På Ratsit kan man däremot ta en Lönekollen på alla svenskar och då ingår anmärkning Ja/Nej. Lönekollen på Ratsit köper man styckvis alternativt med Plus abonnemang med 10 lönekollar/månad.

Sökmotor & Register

  Hur ofta uppdateras Bolagsfaktas register?

  Bolagsfaktas register uppdateras varje dygn. Det kan dock ske en fördröjning i uppdateringen av vissa uppgifter eftersom våra externa källor (myndigheter och privata aktörer) ibland registrerar sina uppgifter manuellt eller att de ej har dygnsuppdatering. Vår ambition är att ha marknadens bäst uppdaterade register.

  Varför visas företag som är avregistrerade?

  För att skapa en nyanserad helhetsbild är det viktigt att visa samtliga bolag en person är/har varit aktiv inom, även om det är inaktiva bolag. Skälet är att även ett inaktivt eller avregistrerat bolag har en ekonomisk historia och denna ska ingå i helhetsbilden. Det finns ingenting i lagen som anger hur länge man får lagra historisk företagsinformation. Vi har dock infört vissa gallringsregler, vilket innebär att aktiebolag och dess bolagsengagemang tas bort fem år efter avregistreringsdatum. Enskilda firmor med bolagsengagemang tas bort tre år efter avregistreringsdatum.

Medlemskap & kundvillkor

  Hur blir jag medlem på Bolagsfakta.se?

  Det är enkelt och helt gratis att bli medlem på Bolagsfakta. Klicka på menyn på startsidan och välj Logga in. Du kommer då till sidan där du både kan skapa ett konto och logga in.

  Hur beställer jag ett nytt lösenord?

  Ditt användarnamn är detsamma som din e-postadress. Har du glömt ditt lösenord går du till "logga in" på Bolagsfakta.se och klickar sedan på "Glömt lösenord". Följ instruktionerna och du får omgående ett mejl med en länk för att generera ett nytt lösenord.

  Hur ändrar jag mitt användarnamn?

  Ditt användarnamn är detsamma som din e-postadress. Vill du byta användarnamn gör du det på Mina sidor.

  Varför får jag inget aktiveringsmejl vid medlemsregistreringen?

  När du ska aktivera ditt konto skickas ett e-postmeddelande till dig. I detta finns en blåmarkerad länk, alltså ingen kod. Klicka på länken så kommer du vidare till aktiveringen. Om det inte fungerar att klicka på länken kan du kopiera den och klistra in den i din webbläsare. Har du inte fått något e-postmeddelanden, kontrollera ditt spamfilter. Om det inte finns där, kontakta vår kundservice så hjälper de dig.

  Var hittar jag köp- och medlemsvillkoren?

  Aktuella villkor finns under menyn "mina sidor". När du genomför ett köp måste du alltid godkänna de senaste villkoren.

  Varför får jag ingen faktura av Klarna?

  Klarna skickar fakturor via e-post, inte per brev. Hittar du inte fakturan i din inkorg, kontrollera om den finns i ditt spamfilter. Om inte, kontakta Klarna direkt, eftersom de har hand om all fakturahantering via webbinsättningar. På deras hemsida www.klarna.se hittar du deras kontaktuppgifter.