USA: oroad över den svaga yuanen - Mnuchin

STOCKHOLM (Direkt) USA:s finansminister Steven Mnuchin är oroad över den kinesiska valutans svaghet och finansdepartementets översikt av valutor pågår.

Det sade han på fredagen, rapporterar Bloomberg News.

Finansministern sade att valutor är en del av handelssamtalen med Kina och att han haft konstruktiva diskussioner med Kina om växelkurser.

Han sade också att diskussioner pågår om ett möte mellan USA:s president Donald Trump och Kinas president Xi Jinping.

Steven Mnuchin sade vidare att marknaderna håller på att korrigeras och att detta är naturligt samt att han ser mycket god efterfrågan på amerikanska statspapper.

Han sade också att Donald Trump gjort klart att han gillar låga räntor, men att han respekterar Federal Reserves självständighet.

Internationella valutafonden, IMF, anser att Kinas valuta, yuanen, "i stort sett är i linje med" Kinas ekonomiska fundamenta.

Det uppgav Markus Rodlauer, vice-chef för IMF:s avdelning för Asien och Stilla havsområdet, i en intervju med Bloomberg News i samband med IMF-mötet på Bali.

"Enligt vårt ramverk har växelkursen för renminbin (yuanen) inte gått över gränsen. Den är ungefär i linje med fundamenta", sade IMF-företrädaren inför den halvårsvisa valutarapport som det amerikanska finansdepartementet enligt plan ska publicera på måndag.

Kinas valuta har fallit mer än 6 procent mot dollarn i år, vilket lett till spekulation om att den kanske kan falla genom nyckelnivån 7 mot dollarn.

Enligt IMF speglar dock försvagningen i yuanen det åtagande som Kinas centralbank, PBOC, gjort att föra växelkursen mer flexibel.