STILLFRONT: STÖRRE ANDEL SPEL 2018 FRÅN BEVISADE KONCEPT - VD

STOCKHOLM (Direkt) Stillfront tror inte bara att bolaget kommer att släppa fler spel 2018 jämfört med 2017. Bedömningen är också att det kommer släppas fler spel från redan bevisade koncept, jämfört med 2017.

Det säger Stillfronts vd Jörgen Larsson till Nyhetsbyrån Direkt.

"Vi har inte spikat allt, det är ytterst en budget- och styrelsefråga. Men de planer vi håller på att slutföra nu omfattar fler spelsläpp. Nästa fråga är vad vi tror utfallet blir och det är alltid väldigt svårt att veta. Men eftersom vår strategi med att återanvända mycket erfarenhet från tidigare spel fungerar väl, så är det vår bedömning att det blir en större andel spel 2018 som kommer att komma från bevisade koncept", säger han.

På 16 månader har Stillfront gått från fyra till 15 kärnprodukter. Hur ser det ut om ytterligare 16 månader?

"Det är naturligtvis vår ambition att fortsätta hålla ett högt tempo i antal nya kärnprodukter vi etablerar. Så 16 månader fram skulle jag inte vara nöjd om tillväxttakten var lägre räknat i antal produkter", säger Jörgen Larsson.

Stillfronts definition av en kärnprodukt är ett spel som har intäkter överstigande 5 miljoner kronor per år och produkten ska ha förutsättningen att leva i många år.

"En kärnprodukt ska ha en möjlighet att ha en livscykelomsättning på 100 miljoner kronor", säger vd:n

Stillfront satsar mycket på vad bolaget kallar True Cross Platform, att ett spel ska gå att spela på många plattformar samtidigt. Flera personer ska kunna spela mot varandra samtidigt oavsett om de använder mobilen, pc:n eller spelar via en browser.

I dag omfattar denna True Cross Plattform-ambition spelet Call of War och närmast i tid ligger systerprodukterna Supremacy 1914 och Conflict of Nations: Modern War.

"Och om det här fortsätter att falla väl ut och utvecklas så pass väl som det gjort hittills, så är det rimligt att tro att vi gör det på två, tre, fyra produkter till inom en inte allt för lång tid", säger Jörgen Larsson.

Stillfrontägda Coldwood, studion som ligger bakom succén Unravel, jobbar inte bara med en uppföljare till Unravel utan också med ett helt nytt spel med en ny spelmotor. Men medan utvecklingen av uppföljaren till Unravel går enligt plan ligger arbetet med det nya spelet något efter plan. Enligt Jörgen Larsson beror det på att Coldwood inte hunnit rekrytera i den takt som visat sig behövas.

Får vi se Coldwoods nya spel under 2018?

"Det är kantboll. Men det är inte uteslutet ännu", säger Jörgen Larsson.

Vad spelet ska handla om är ännu inte kommunicerat. Klart är i alla fall att det rör sig om ett nedladdningsbart spel till konsolerna Playstation 4, Xbox One och till pc.

Kommer spelet släppas till Nintendo Switch?

"Inte i nuvarande plan", kommenterar vd:n.