OSCAR PROPERTIES: OSCAR ENGELBERT HAR SÅLT PREFERENSAKTIER

STOCKHOLM (Direkt) Bostadsutvecklaren Oscar Properties grundare, storägare och tillika vd Oscar Engelbert har sålt 384.070 preferensaktier i bolaget till ett värde av 69,9 miljoner kronor eller 182 kronor per aktie.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Försäljningen har skett via bolaget Parkgate som är bolaget genom vilket Oscar Engelbert äger aktier i Oscar Properties.

Oscar Engelberts innehav av stamaktier, via Parkgate, motsvarande drygt 40 procent av kapitalet i Oscar Properties, berörs dock inte av transaktionen.

"Preferensaktierna ska ses som en utdelning som ägaren kan välja att sälja eller behålla, mitt innehav av stamaktier i Oscar Properties är fortfarande min utan jämförelse största privatekonomiska investering. Mitt engagemang som huvudägare och min starka tilltro till Oscar Properties kvarstår. Vi står inför en mängd spännande möjligheter och jag ser fram emot att fortsätta leda och utveckla Oscar Properties mot våra strategiska mål", uppger Oscar Engelbert i en kommentar.

Oscar Engelbert har tidigare meddelat att han inte har några avsikter att minska sitt innehav av stamaktier, utan han kvarstår som en långsiktig ägare.