Nyheter i svenska tidningar

PRIVATVÅRDVAL I STOCKHOLM. En vårdmarknad på 27 miljarder kronor öppnas upp för fri etableringsrätt i Stockholms län - om alliansen får som den vill. Socialdemokraternas oppositionsråd anser däremot att det behövs en "privatiseringspaus". (DI)

KIRKBY TILL TDC? Tele2:s framgångsrike men avgående vd Allison Kirkby är en het kandidat till vd-posten för danska TDC. Därmed skulle TDC kunna knipa både vd och ordförande från Kinneviksgrupps-operatören Tele2, något som inte är populärt hos det svenska investmentbolaget. (DI)

NY VD SKA VÄNDA NCC. NCC:s nytillträdda vd Tomas Carlsson är taggad att vända byggbolaget. Som ingenjör gillar han stora projekt men som företagsledare mer små. Därutöver främjar han utvecklingsdelar som komplement till entreprenad. (DI)

VOLVO-IPO FÖRST EFTER ÅRSSKIFTE? Den potentiella börsnoteringen av personbilstillverkaren Volvo Cars är planerad till före årsskiftet men kan komma att ske först under det första kvartalet 2019, erfar Dagens industri. (DI)

REGERINGSALTERNATIV. Sverigedemokraternas gruppledare i riksdagen skriver i en debattartikel att Alliansen kan regera med stöd av SD förutsatt att de tar hänsyn till partiets politik. (DI debatt)

MARGINALSKATT. Beskedet från Moderaterna att det inte blir några sänka marginalskatter under nästa mandatperiod får kritik från fackförbunden TCO och Saco. (DI)