Nyheter i korthet tisdag 8 januari

FORTSATT OENIGT. Dödläget i förhandlingarna om Donald Trumps krav på en mur fortsätter och därmed nedstängningen av statsapparaten. (DI)

SKARPT LÄGE. Regeringsförhandlingarna går in i ett avgörande skede, och Liberalerna är fortsatt djupt splittrade. Centerpartiet är samtidigt redo att samla förtroenderådet i helgen. (DN-SvD)

MAY HOPPAS. Theresa May hoppas att nya klargöranden från EU ska övertyga parlamentet att rösta ja till hennes brexitavtal. (DN)

REFORMBEHOV. Det vore en stor vinst om regeringsförhandlingarna ledde till att de knutar som skapats av hyresregleringen löses upp, enligt två professorer. (DN)

FLER KURSFIFFLARE. Anmälningarna till Finansinspektionen för manipulation av aktiekurser ökar kraftig. Detta trots att FI 2018 fick mandat att straffa privatpersoner med sanktionsavgifter i syfte att avskräcka. (DI)

TRIXAR MED TAXAMETERN. Uber anklagas i en rapport från Taxiförbundet för att kvitton och taxameterpris sällan stämmer överens. "Det handlar om regelrätt skattefusk", säger Taxiförbundets vd Claudio Skubla. (DN)

GAMMAL ÄR ÄLDST. Under höstens turbulens har den största aktieägaren på Stockholmsbörsen, Investor, blivit än med dominerande och är nu det bolag med högst börsvärde. (DI)

INSYNSREKOMMENDATIONER. Stockholmsbörsen är tekniskt sett svag. Men Investtech menar att det går att hitta köpvärda aktier genom att följa insynspersoner. Industrivärden och Alfa Laval rekommenderas köp och i Invisio sälj.