Italien: banksektor går mot sämsta dagen på nära ett år

STOCKHOLM (Direkt) Italiensk banksektor tappade runt 3 procent på onsdagen och gick mot den sämsta intradag-utvecklingen på nära ett år, rapporterar Reuters.

Inom det breda europeiska indexet Stoxx Euro 600 är bank svagast presterande sektor med samtliga 40 bankaktier som inkluderas i indexet på minus.

En rad italienska banker som Intesa Sanpaolo, Mediobanca och Unicredit tappade omkring 3-4 procent. Samtidigt rörde sig italienska statspappersräntor upp mellan 10 och 12 punkter.

Bakgrunden är att Femstjärnerörelsen och Lega är nära att komma överens om en koalition. De har i förhandlingarna om ett regeringsprogram diskuterat en begäran om skuldnedskrivningar från ECB, bekräftade Femstjärnerörelse-senatorn Danilo Toninelli strax efter lunchtid. Ett regeringskontrakt mellan partierna kan komma att släppas "så snart som i morgon", citerar Bloomberg News honom.

Huffington Post skrev tidigare på onsdagen om ett utkast till regeringsförklaring som inbegripit en begäran om skuldnedskrivningar om 250 miljarder euro från ECB.

Milano-börsen hade backat runt 2 procent, vid 16:30-tiden.