FINTECH: WIRECARD SJUNKER TROTS INTERNT FRIKÄNNANDE

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Det tyska fintech-bolaget Wirecards aktie är ned 5 procent på torsdagseftermiddagen. Detta efter att bolaget under dagen aviserat att den redovisningschef i företaget som misstänks för fiffel i Singapore-filialen anses stå utan skuld efter en intern granskning, vilket fick aktien att först stiga till plus 4 procent.

"Vi ser saken som överspelad utifrån faktumet att han har friats från skuld i vår interna utredning", uppgav en talesperson för Reuters.

Marknaden förefaller dock inte se lika positivt på saken, att döma av den därefter negativa kursreaktionen.

Bolagets aktie har under de senaste månaderna varit satt under hård press efter en rad artiklar i Financial Times. Tidningens uppgifter om misstänkta bedrägerier vid företagets kontor i Singapore fick aktien att närapå halveras i värde. Rapporteringen gjorde gällande att anställda manipulerat konton för att rapportera högre omsättning.

Singapores polismyndighet genomförde därefter en husrannsakan mot filialen i en pågående utredning.

I mitten av februari fattade den tyska finansinspektionen Bafin det ovanliga beslutet att förbjuda blankning av aktien fram till 18 april och efter det har Wirecard återhämtat en del av kursraset.