FED: SER SKÄL ATT VARA FÖRSIKTIG - BULLARD

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Det ekonomiska landskapet talar för at vara försiktig när det gäller räntorna. Det är en bra tid för att bara låta data komma in och göra en bedömning efter sommaren vad Fed ska göra.

Det sade Fedchefen i St. Louis, James Bullard, i en intervju med Wall Street Journal.

"Jag skulle inte luta mig åt något håll vare sig uppåt eller nedåt när det gäller räntor under 2019", sade han.

James Bullard, som röstar i FOMC i år, har varit emot Feds räntehöjningar under senaste åren och säger i intervjun att han är nöjd med den nuvarande policyhållningen.

"Vi har dämpad inflation, vi har vad som ser ut som svag tillväxt i första kvartalet. Jag förväntar mig att det är brus och visar sig vara övergående, men du vet aldrig, så det är bra att vara försiktig med de utfallen", sade han och tillade att det internationella ekonomiska landskapet är svagare än många räknat med att det skulle vara.

Räntedifferensen mellan tremånadersväxlar och tioåriga statsobligationer inverterades på fredagen, för första gången sedan 2007. James Bullard sade att det var "milt oroande" och tillade att han var hoppfull att det bara var tillfälligt. En uthållig invertering skulle oroa honom mest.

Han sade också att han inte ska försöka förklara bort vad som händer med avkastningskurvan.

"Vad jag har gjort är att jag har lärt mig att respektera den signalen och respektera de empiriska bevisen" och inte bara strunta i det, sade James Bullard.