DEVPORT: AKTIEN INTE BILLIG, MEN ÄNDÅ KÖPVÄRD - SVD BÖRSPLUS

STOCKHOLM (Direkt) Aktien i teknikkonsulten Devport, som är listad på First North, är köpvärd, särskilt om man lägger in fortsatt hög tillväxt i bolagskalkylen.

Det menar analystjänsten SvD Börsplus i en kommentar på fredagen då Devport lade fram sin rapport för det andra kvartalet.

Devport har stigit kraftigt från teckningskursen om 35 kronor i slutet av 2017 och den handlas på fredagen kring 83 kronor. Aktien är inte billig, konstaterar Svd Börsplus.

"Vi stannar på en målmultipel om 10 gånger rörelseresultatet. Då landar riktkursen precis över hundralappen med en avkastningspotential om 22 procent. Med hög tillväxt kan man argumentera för en klart högre värdering. Då är uppsidan klart aptitlig", skriver Börsplus som räknar med en tillväxt om minst 15 procent fram till 2020 och att bolaget "över tid" borde nå en normal konsultmarginal om cirka 10 procent.

Börsplus tycker samtidigt att teknikkonsulter, såsom Devport, inte ska åsättas några superhöga värderingsmultiplar.

"Konjunktursrisken, fordonsinriktningen och storkundsberoendet kan leda till både dubbel- och trippeltrubbel", varnar analystjänsten.

Bolagets omsättning uppgick till 82 miljoner kronor i det andra kvartalet (60). Ebita-vinsten var 7,6 miljoner kronor (4,9).