BÖRSVECKAN: KÖP ARCTIC OCH CAPACENT, SÄLJ RNB

STOCKHOLM (Direkt) Börsveckan råder till att köpa Arctic Paper och Capacent medan RNB får säljrekommendation.

Det framgår av veckans utgåva.

Höga massapriser har pressat Arctic Papers pappersverksamhet under året men gynnar å andra sidan Rottneros där man är majoritetsägare.

"Det finns en hel del risker i branschen men aktien värderas å andra sidan lite väl lågt för att vi ska avstå", skriver Börsveckan och sätter köp.

Capacent, managementkonsult som är listad på First North, har fått upp farten efter ett svagt fjolår där vinsten nästintill halverades. Med ett starkt första halvår och ett förvärv som utvecklas väl samt en direktavkastning i toppklass ser Börsveckan ett köpläge.

Klädkoncernen RNB har en spretig struktur och ett stort butiksnät vilket gör att förutsättningarna för en vändning i lönsamhet inte ser särskilt bra ut, enligt Börsveckan.

"Trots kursnedgången så finns en stor nedsida", skriver Börsveckan och sätter sälj.

Kappahl fick se rörelsevinsten halveras i senaste kvartalet och marknadens dom var hård med ett kursras på över 10 procent. Befogat givet utsikterna, anser Börsveckan och väljer att avvakta.

Avvaktar gör Börsveckan även vad gäller brandsäkerhetsbolaget Fireflys aktie. Bolaget inledde året starkt för att därefter uppvisa en negativ omsättningstillväxt i andra kvartalet.

"Firefly är svårprognostiserad materia men givet vad vi skissar med så känns aktien rimligt värderad", heter det.

Butiksinredningsbolaget Itab har drabbats rejält av onlinehandeln. När behovet av fysiska butiker minskar gäller förstås detsamma inredningen för dessa. Börsveckan landar i att avvakta.

Dustin vässar marginalen och gör ett stort förvärv.

"Bolaget känns rätt välskött men utmaningar saknas inte och uppsidan ser tämligen begränsad ut just nu", skriver Börsveckan och råder till att avvakta.