ANOTO: NYTT AVTAL MED SMARK, ERHÅLLER 5 MLN USD

STOCKHOLM (Direkt) Anoto och Smark har fördjupat och utökat ett strategiskt samarbete med ett nytt avtal som inkluderar tekniskt samarbete och en modell för intäktsdelning, "som kommer att främja global tillväxt".

Det framgår av ett pressmeddelande.

Enligt det nya avtalet kommer Anoto att erhålla 5 miljoner dollar från Smark den 4 maj 2017, av vilka 0,4 miljoner dollar redan har erhållits.

"Detta innebär att den totala investeringen i Anoto från Smark-relaterade bolag kommer att uppgå till 6,5 miljoner dollar", heter det i pressmeddelandet.

Anoto har tidigare erhållit 1,5 miljoner dollar från Able Investment Advisors. Teckningskursen kommer att vara det högre beloppet av 20 öre och den volymviktade betalkursen den 28 april 2017.

Anoto och Smark etablerade ett samarbete och planerade korsägande under 2016, men på grund av sydkoreanska börsregler sprack korsägandet och Anoto ingick i stället ett investeringsavtal med det Smark-närstående bolaget Able Investment Advisors.

Såväl Anoto som Smark är aktiva inom mönsterinnovation som avser applikation av diskret märkning av fysiska objekt för att kunna identifiera dem med datorsyn.

"Det nya samarbetet gör det möjligt för Smark att använda Anotos skyddade mikropunktsmönster för denna användning mot betalning av royalty som en procentsats av omsättning", heter det i tisdagens pressmeddelande.