NORDEA: BOLÅNEFÖRMEDLARE SER "EXTREMT INFLÖDE" EFTER FLYTT - DI

STOCKHOLM (Direkt) Den nordiska storbanken Nordea ser inga förändringar i kundaktiviteten. Bolåneförmedlaren "Mitt Bolån" uppger samtidigt att antalet Nordeakunder som vill byta bolånebank ökat med 220 procent sedan Finlandsflyttbeslutet.

Det rapporterar Dagens industri.

"Inflödet just nu är extremt", säger Christoffer Cederschiöld, chef på Mitt Bolån, och lägger till att det i sin tur innebär att det nu blir helg- och kvällsjobb.

Mot 13 procent i normalfallet står Nordea nu för 40 procent hos Mitt Bolån. Panama-avslöjandet gav en liknande tendens "men så här stor förändring har vi aldrig sett tidigare. Kunderna reagerar verkligen starkt på beskedet om flytten", säger Christoffer Cederschiöld.

SEB har noterat ett inflöde av såväl privat- som företagskunder och även Handelsbanken vittnar om ett ökat inflöde från samma segment. SBAB ser en kraftig ökning av bytesansökningar från Nordea, skriver Di vidare.

Hos Lånbyte har kunder med bolån för drygt 5 miljarder kronor ansökt om att flytta från Nordea till andra banker, sedan flyttbeslutet för en knapp vecka sedan.

"Historiskt har kunderna fokuserat på att byta bank för bolånet, men nu ser vi ett ökat intresse från Nordeakunder att flytta hela sin bankaffär", säger Lånbytes vd Alexander Widegren till Di.se som kallar övriga tre storbanker "vinnare".