FINGERPRINT: VD FREDRIKSON GÅTT IN I STENAS STYRELSE (NY)

(Lägger till: kommentarer från Fingerprint Cards vd i fjärde och femte stycket)

STOCKHOLM (Direkt) Fingerprint Cards vd Christian Fredrikson tog i början av augusti plats i Stenas styrelse.

Det framgår av Stenas hemsida.

"Christian Fredriksson utsågs till styrelsemedlem i Stena AB 1:e augusti 2017", heter det där.

Christian Fredriksson är sedan tidigare styrelseordförande i den finländska datorspelsutvecklaren Remedy Entertainment och även ett uppdrag kopplat Åbo Universitet i samma land.

Fingerprint Cards vd säger till Nyhetsbyrån Direkt att han över tid vill ha max två sidouppdrag, att han gärna ser att dessa uppdrag är lokaliserade i Sverige och att det helst inte ska handla om börsbolag. Uppdraget i Stenas styrelse är ett första steg i ett sådant skifte.

"Denna möjlighet dök upp och det är bra att komma in mer i den svenska industrin. Och dessutom skifta från Finland till Sverige. Detta är dessutom i Göteborg där Fingerprint har det största kontoret och jag är ofta där", säger han till Direkt.

"Jag kommer köra med hela mitt hjärta, och med full fart, i Fingerprint Cards", säger han och avfärdar alla påstående om att det nya styrelseuppdraget kan tolkas som att han börjar förbereda en karriär efter biometribolaget.

Bland övriga styrelsemedlemmar i Stena, som är verksamt i områden som shipping och återvinning, hittas bland andra huvudägaren Dan Sten Olsson, Gunnar Brock, Mia Brunell Livfors och Lars Westerberg.